Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH

Sporen van mystiek

Deze minipublicatie treedt de donkere gangen van enkele kloosters binnen voor een dieptegesprek met drie van mijn familieleden die hun leven wijden aan God. Over roeping en bezieling, gedragen worden, de weg naar binnen en omgekeerd prediken. 

Met veel liefde gemaakt samen met Eva De Groote (interviews) en Katrien Annys (vormgeving) en uiteraard Annemie, Mark en Frans. Ik deed redactie en fotografeerde in de trappistentuinen van Brecht, Koningshoeven en het dominicanenklooster van Brussel.

Dit boekje werd met de hand gemaakt. Het verscheen in september 2019 in beperkte oplage voor familiale kring.

In de familie Butaye-Mullie ruist het katholieke geloof krachtig door de aderen. Van een gelovig bestaan in eenvoud, tot missiewerk in het verre oosten en teruggetrokken levens in de intimiteit van een slotklooster: overal ademt de toewijding aan God.

Het diepe geloof van mijn voorouders langs moederskant laat zonder twijfel sporen na in mijn bloed. In een poging om die sporen te ontwaren, om ze leesbaar te maken, vroeg ik aan Eva De Groote om met drie van mijn familieleden in gesprek te gaan. Samen gingen we op pad en doolden we voor een halve dag in een wereld die vooral nog in mijn herinnering bestaat. Terwijl Eva zich met hen afzonderde onder de gewelven van hun bezieling, sloop ik telkens met mijn fototoestel rond dat epicentrum van gedachten, woorden en zwijgen. Want uiteindelijk is het in de stilte dat we elkaar vinden.

Eva