Als verhalen zoveel impact hebben op onze cultuur en toekomstverbeelding, als we weten dat verschillende technologische innovaties geïnspireerd of zelfs beïnvloed werden door futuristische literatuur, zouden we dan te midden van de overvloed aan doemscenario's ook hoopvolle verhalen kunnen creëren?

Dit was het uitgangspunt voor het project 2084 - De toekomst is hoopvol dat we vanuit Greentrack ontwikkelden, samen met partners als deBuren, UGent, KANTL, Bibliotheek De Krook, Pulse Transitienetwerk en Uitgeverij Vrijdag, met financiële steun van de Vlaamse Overheid.

Voor dit project vroegen we 10 Vlaamse en Nederlandse literaire auteurs om een hoopvol toekomstverhaal te schrijven: Simone Atangana Bekono, Fiep van Bodegom, Arnon Grunberg, Ish Ait Hamou, Auke Hulst, Jens Meijen, Jeroen Olyslaegers, Lize Spit, Annelies Verbeke en Rebekka de Wit. De 10 verhalen werden gebundeld in de publicatie Over over morgen. Andere verhalen over de toekomst en is te bestellen bij je lokale boekhandel of bij Uitgeverij Vrijdag.

OMSLAG_OVEROVERMORGEN-25082021-bijgesneden

Meer achtergrond en informatie over het project vind je op de site van Greentrack