OMRIJK
tijd om de toekomst te herdenken

Hoeveel is genoeg? Omrijk is een ruimte die De Transformisten scheppen om die vraag samen met anderen te onderzoeken. Met een aantal partners - waaronder het collectief Sídhe waar ik deel van uitmaak - en een heleboel geëngageerde burgers organiseerden ze hierrond al twee bijzondere bijeenkomsten. Hoe kan een goed leven voor iedereen, binnen de grenzen van mens en planeet, eruit zien? 

Omrijk 2022

Van 24 tot 26 juni 2022 kwamen 50 veranderaars 48u lang bijeen op het heerlijke landgoed Roosendael om de toekomst te herdenken. In een reeks lezingen, workshops, brainstorms verkenden ze de vraag ‘Wat is genoeg?’
Met Sídhe voegden we aan dit programma een schaduwluik toe waarin we dezelfde vraag vooral via het lichaam en de natuur benaderden. In een reeks intieme sessies zwegen we, keken we in elkaars ogen, werden we bomen, raakten we aan, groeven we in onszelf, zoemden we, zegenden we, waren we dankbaar.

Voor deze editie werkten De Transformisten samen met CommonsLab, ONBETAALBAAR, Pulse Transitienetwerk, De Stuyverij en met Sídhe.

Meer inspiratie over ‘genoeg’ op de website van De Transformisten.

Omrijk 2023

Op 3 juni kwam er opnieuw een grote groep veranderaars samen onder leiding van De Transformisten en Sídhe. In het Verloren Bos in Lokeren creëerden we een dag voor ervaren, uitwisselen, spelen en uitproberen rond een leven en wereld van genoeg. Een prachtige dag van verbinding en van elkaar dragen, van aanraken en aangeraakt worden, van de kracht van kwetsbaarheid voelen, de toekomst verbeelden, energie tanken om die toekomst samen uit te bouwen - en dat alles mondde uit in een poëtisch manifest dat je hier kan beluisteren.

Deze editie werkten De Transformisten en Sídhe samen uit, met hulp van CommonsLab en Refu Interim.